LEAP24 werkt samen met Greenwheels aan een leefbare binnenstad in Nijmegen 

LEAP24 werkt samen met Greenwheels aan een leefbare binnenstad in Nijmegen 

Amersfoort/Rotterdam  Greenwheels plaatste onlangs een elektrische deelauto op het laadstation van LEAP24 op de Oude Groenewoudseweg in Nijmegen. Beide organisaties hebben hier bewust voor gekozen, omdat ze elkaar vinden in de ambitie bij te dragen aan leefbare binnensteden en duurzame mobiliteit. 

Greenwheels is al bijna dertig jaar bezig om met haar deelauto’s de steden leefbaarder te maken, LEAP24 is twee jaar geleden gestart met het aanleggen en exploiteren van snellaadstations voor elektrische voertuigen in en rondom steden. Door de elektrificatie van de Greenwheels-vloot ontstond er een unieke mogelijkheid om voor de locatie aan de Oude Groenewoudseweg te Nijmegen de krachten te bundelen. Er wordt al veel gebruik gemaakt van deelauto’s rondom deze locatie, dus was het een logische keuze voor Greenwheels om een elektrische deelauto toe te voegen op de LEAP24-locatie.  

Er rijden nu ruim 2.600 Greenwheels-auto’s rond in Nederland. Een steeds groter aantal daarvan is elektrisch. Anja Beverwijk van Greenwheels: “De ruimte wordt schaarser en we moeten actief moeten werken aan onze CO2-uitstoot. Daarom zijn partnerships van belang. Met organisaties als LEAP24, maar ook gemeenten. We plaatsen deelauto’s in gebieden waar vraag is en stimuleren Nederlanders hun veelal stilstaande privéauto’s weg te doen. Die ruimte kunnen we zoveel beter besteden!” 

 “Onze locatie in Nijmegen leent zich bijzonder goed voor het opladen van elektrische voertuigen van groot tot klein en kan gebruikt worden voor snelladen en normaal laden”, aldus Pelle Schlichting, oprichter van LEAP24. “Dat we nu samenwerken met Greenwheels waardoor we ook een deelauto inclusief laadfaciliteiten op onze locatie kunnen aanbieden, biedt omwonenden de kans om kennis te maken met elektrisch deelvervoer. We zijn blij dat we met deze oplossingen optimaal kunnen inspelen op de emissievrije mobiliteit die in en om Nijmegen is ontstaan. Zo zetten wij ons samen in voor een schonere toekomst!” 

Mobiliteit in en om de steden gaat in de komende jaren enorm veranderen; zevenentwintigsteden, waaronder Nijmegen, hebben de ambitie om in 2025 een Zero Emissie Zone in te voeren. De zero emissie zones hebben als doel de luchtkwaliteit te verbeteren en de CO2-uitstoot te verminderen. Door gebruik te maken van elektrische deelauto’s en snelle laadinfrastructuur, kunnen inwoners en bezoekers van Nijmegen genieten van de voordelen van zero emissie mobiliteit en bijdragen aan een schonere en gezondere omgeving, zonder de nadelen 

Voor meer informatie over Greenwheels; www.greenwheels.nl  

Voor meer informatie over Leap24; www.leap24.eu of volg Leap24 op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/leap24 

Net zoals Green Wheels een eigen parkeerplaats huren?

Ben je niet op zoek naar een deelauto, maar een parkeerplaats op de Oude Groenewoudse weg? Dan kan je bij LEAP24 een parkeerplaats huren met optioneel een laadpunt erbij.
Meer weten? Ga naar leap24.eu/parkeerplaats-huren-nijmegen

Ook bijdragen of een vraagstuk?
Om een goed netwerk neer te zetten, is Leap24 altijd op zoek naar locaties waar snellaadstations gebouwd kunnen worden. Heb jij een stuk grond te koop of weet jij waar wij aan de slag kunnen? Neem dan contact met ons op!