Leap24 Helpcenter

Heb je problemen met laden, doet een laadpaal het niet of krijg je je stekker niet uit de laadpaal?

Bel dan gratis naar 0800-2600005
Je krijgt dan onze helpdesk aan de telefoon.
Zij helpen je 24/7 op afstand!

Benieuwd naar onze actuele prijs?
Snelladen is bij ons 0.59 per kWh inclusief btw. Deze prijs betaal je met een laadpas van E-Flux. Wij hanteren dezelfde prijs voor betalen bij de pinterminal met een betaalpas.

Meest gestelde vragen bij LEAP24

Hoe start je een sessie?

Als er een scherm is, volg de instructies van het scherm.

Stap 1: Sluit de kabel aan tussen de auto en de laadpaal
Stap 2: Indien van toepassing, kies de stekker op het scherm
Stap 3: Houd de laadpas/tag voor kort voor de RFID-lezer, te herkennen aan het icoontje met de hand en pasje.
Stap 4: Haal je laadpas/laadtag weg van de reader. Houd je je laadpas te lang of te dicht in de buurt, dan kan je de sessie per ongeluk weer beeindigen.

Het kan eventjes duren voordat de laadpas geaccepteerd wordt, omdat passen de eerste keer geregistreerd moeten worden door de laadzuil.

Stap 5: De laadsessie zal nu starten en het LED-licht brandt blauw. Laadpalen met een scherm geven in tekst weer dat de laadsessie is gestart.

Laadsessie stoppen

Houd laadpas/tag voor de lezer en wacht op het piepsignaal. Zodra de kabel wordt vrijgegeven kun je deze verwijderen uit de laadpaal. Dit kan soms 1 à 2 minuten duren, met name bij wat oudere laadpalen.

Problemen bij een Leap24-laadpaal? Neem direct contact op +31 (0)85 067 0005

Onze laders zijn geschikt voor alle elektrische voertuigen met CCS aansluiting. Er is geen ChaDeMo aansluiting aanwezig bij onze laadstations.

Afhankelijk van het voertuig, en de instellingen, kan er snel geladen worden. Sommige voertuigen (zoals de ID Buzz) hebben bijvoorbeeld een snellaadbegrenzer in het voertuig.

Vervelend! Er zijn een aantal opties die je kan proberen.

1: Haal je voertuig van het centrale slot af te halen, zelfs als de deuren open zijn. Soms zet de voertuig de kabel op slot, zodat deze niet zomaar gestolen kan worden.

2: Stop de sessie. Of herstart de sessie en stop hem na een minuutje weer. Het kan zijn dat de pas een dubbele sessie is gestart bij het afsluiten van je eerste sessie.

3: Bel onze helpdesk en noem het ID-nummer van de laadpaal op. Zij kunnen op afstand resetten en/of ontgrendelen. Mocht dit niet lukken, dan kunnen zij adviseren om de noodknop in te drukken. Druk echter niet zomaar op de noodknop, gezien dat ook storing geeft!

Er zijn veel mogelijkheden waarom het laden niet werkt. Probeer in eerste instantie de laadsessie opnieuw op te starten door de volgende handelingen:

1. De connector/stekker zit niet goed vast:
Het kan zijn dat de lader niet goed is aangedrukt en dus geen connectie kan maken met uw voertuig. Probeer de laadsessie opnieuw op te starten:

- Haal de stekker uit uw voertuig en stop hem daarna weer terug in uw voertuig.
- Druk de stekker goed in de connector van uw voertuig
- Bied uw laadpas/laaddruppel max. 2 seconden aan de RFID-cardreader van de laadpaal

2. De connector/stekker blijft niet goed vastzitten
Het kan zijn dat de connector langzaam uit het contact van uw auto glijdt. De lader is zeer zwaar. Als dit tijdens de eerste paar seconden van het laden gebeurt, dan zal de sessie niet starten. Probeer de volgende stappen:

- Bied je laadpas/laadtag aan
- Steek de stekker in uw voertuig
-Houd de stekker vast en houd hem iets omhoog.
- Laat de stekker los zodra de sessie goed is gestart.

3. Niet de juiste update van het voertuig
Het kan daarnaast ook voorkomen dat uw voertuig niet up to date is. Zorg ervoor dat u de juiste software aan boord heeft.

4. Controleer je laadpas/laadtag
Soms is de laadpas/laadtag stuk, niet geactiveerd of is er een budget overschreden. Neem contact op met de leverancier van de laadpas of de eigenaar van de laadpas.

Mocht u er niet uitkomen, bel dan onze helpdesk.

Nee, helaas. LEAP24 maakt enkel gebruik van CCS-aansluitingen. Deze keuze is gemaakt omdat ChaDeMo-stekkers worden uitgefaseerd. Helaas betekent dit dat voertuigen met een ChaDeMo-stekker niet bij LEAP24 kunnen snelladen.

Je kan bij al onze laadstations betalen via je eigen laadpas. Via E-Flux heb je gegarandeerd de meest gunstige prijs of met onze partnerpas. We staan wel open voor alle andere laadpassen en -druppels! Houd dan wel rekening met 0.03 cent roamingkosten van onze kant. Uw laadpasprovider kan verder ook nog extra kosten in rekening brengen.

Daarnaast kan je op sommige locaties al met een pinpas of creditcard betalen. Dit zijn de locaties Badhoevedorp en Wageningen

Nog geen laadpas?
Je kunt opzoek naar een laadpasaanbieder op laadpastop10.nl
Of een app downloaden waarbij je via creditcard of betaalpas betaalt. Octopus Energy is één van de applicaties waarvan LEAP24 weet dat er makkelijk mee geladen kan worden.

Goed om te weten:

  • Nieuwe laadpassen moeten eerst geactiveerd worden. Neem contact op met je laadpasaanbieder als je hier problemen mee hebt.
  • Je laadpasaanbieder kan een aangepaste prijs of servicekosten berekenen. Kijk op de website van de laadpasaanbieder voor info over prijzen en voorwaarden.
  • Laadpassen buiten E-Flux en LEAP24 om, krijgen te maken met 0.03 cent per kWh aan roamingkosten.
  • Als je je sessie start met je laadpas, wordt je gefactureerd via je laadpasaanbieder.

Wij proberen zo transparant mogelijk te zijn met onze prijzen. Onderstaand tabel weergeeft onze huidige prijzen, op alle locaties.

Laadpas/laadtagDC-TariefAC-Tarief
Laadpas van LEAP24
(enkel bedrijfsmatig beschikbaar)
0.45 per kWh0.27 per kWh
Laadpas van E-Flux 0.59 per kWh0.36 per kWh
Per pinpas 0.59 per kWh0.36 per kWh
Basis overige laadpassen en applicaties (excl. toegepaste prijzen) 0.61 per kWh0.39 per kWh

We hebben geen LEAP24 app. We hebben gekozen voor de simpliciteit en delen graag onze locaties met de meest gebruikte laad-apps. Mis er een connectie met uw gebruikte laadapp? Laat het ons dan vooral weten, dan zorgen wij ervoor dat onze stations ook in uw favoriete app vindbaar is.

Jazeker! Voor ondernemers introduceren wij onze eigen LEAP24 Partner pas. Daar komt een Partner programma bij kijken. Heb je interesse? Kijk dan gauw op leap24.eu/partnerpas

Wil je niet met onze pas aan de slag? Geen probleem. Wij werken graag samen met uw favoriete laadpas. We houden het liefst alles zo makkelijk mogelijk.

Service providers aangesloten bij LEAP24 zijn: Allego - ANWB – Argos-Bluecorner –  BP - Charge IT – Coolblue - Digital Charging Solutions – DKV - E-Flux - EnBW – Ecotap – Eneco – EVBOX –  Flow Charging – Greenflux/Joulz –  Justplugin – Kuster Energy - Ladenetz – Last mile solutions – MKB brandstof – Mobility+ – Moobi – MultiTankcard – Newmotion –NXT -  Porsche – Q8 – Service House - Shuttel - Tango – Trafineo – Travelcard – Vandebron – Total - Vandebron - Vattenfall – Vissers energy Group - XXIMO -Shell Recharge

Mijn vraag staat hier niet tussen...

Dat kan natuurlijk! Dit zijn de meest gestelde vragen, maar dat betekent niet dat we geen antwoord voor je hebben. Kom je er dus niet uit met je laadpas of heb je andere vragen?
Neem dan contact met ons op, via de mail, postduif of telefonisch…
Wij reageren zo snel mogelijk!

Leap24 B.V.
Spoetnik 60
3824MG Amersfoort
support@leap24.eu
Tijdens kantooruren ook te bereiken op 085 073 6070