Leap24 Helpcenter

Heb je problemen met laden, doet een laadpaal het niet of krijg je je stekker niet uit de laadpaal?

Bel dan gratis naar 0800-2600005
Je krijgt dan onze helpdesk aan de telefoon.
Zij helpen je 24/7 op afstand!

Benieuwd naar onze actuele prijs?
Snelladen is bij ons 0.59 per kWh inclusief btw. Deze prijs betaal je met een laadpas van E-Flux

Meest gestelde vragen bij LEAP24

Laadsessie starten

Hoe start je een sessie?
Stap 1: Sluit de kabel aan tussen de auto en de laadpaal

Stap 2: Houd de laadpas/tag voor de lezer. Wacht tot de lader een piepsignaal geeft, dan kun je de pas/tag weer weghalen. Dit kan eventjes duren, omdat passen de eerste keer geregistreerd moeten worden door de laadzuil. De laadsessie zal nu starten en het LED-licht brandt blauw. Laadpalen met een scherm geven in tekst weer dat de laadsessie is gestart.

Laadsessie stoppen

Houd laadpas/tag voor de lezer en wacht op het piepsignaal. Zodra de kabel wordt vrijgegeven kun je deze verwijderen uit de laadpaal. Dit kan soms 1 à 2 minuten duren, met name bij wat oudere laadpalen.

Problemen bij een Leap24-laadpaal? Neem direct contact op +31 (0)85 067 0005

Onze laders zijn geschikt voor alle elektrische voertuigen met CCS aansluiting. Er is geen ChaDeMo aansluiting aanwezig bij onze laadstations.

Afhankelijk van het voertuig, en de instellingen, kan er snel geladen worden. Sommige voertuigen (zoals de ID Buzz) hebben bijvoorbeeld een snellaadbegrenzer in het voertuig.

Vervelend! Er zijn een aantal opties die je kan proberen.

1: probeer je voertuig van het slot af te halen. Soms zet de voertuig de kabel op slot, zodat deze niet zomaar gestolen kan worden.

 

2: Stop de sessie. Of herstart de sessie en stop hem na een minuutje weer. Het kan zijn dat de pas een dubbele sessie is gestart bij het afsluiten van je eerste sessie.

3: Bel onze helpdesk en noem het ID-nummer van de laadpaal op. Zij kunnen op afstand resetten. Mocht dit niet lukken, dan kunnen zij adviseren om de noodknop in te drukken. Druk echter niet zomaar op de noodknop, gezien dat ook een storing kan afgeven!

Er zijn veel mogelijkheden waarom het laden niet werkt. Probeer in eerste instantie de laadsessie opnieuw op te starten door de volgende handelingen:
- Haal de stekker uit uw voertuig en stop hem daarna weer terug in uw voertuig.
- Druk de stekker goed in de connector van uw voertuig
- Bied uw laadpas/laaddruppel max. 2 seconden aan de RFID-cardreader van de laadpaal

Het kan daarnaast ook voorkomen dat uw voertuig niet up to date is. Zorg ervoor dat u de juiste software aan boord heeft.

Mocht u er niet uitkomen, bel dan onze helpdesk.

Nee, helaas. LEAP24 maakt enkel gebruik van CCS-aansluitingen. Deze keuze is gemaakt omdat ChaDeMo-stekkers worden uitgefaseerd. Helaas betekent dit dat voertuigen met een ChaDeMo-stekker niet bij LEAP24 kunnen snelladen.

Je kan bij onze laadstations betalen via je eigen laadpas. Via E-Flux heb je gegarandeerd de meest gunstige prijs. Zelf geven wij geen laadpassen uit, maar we staan wel open voor alle andere laadpassen en -druppels!

Nog geen laadpas?
Je kunt opzoek naar een laadpasaanbieder op laadpastop10.nl

Goed om te weten:

  • Nieuwe laadpassen moeten eerst geactiveerd worden. Neem contact op met je laadpasaanbieder als je hier problemen mee hebt.
  • Je laadpasaanbieder kan een aangepaste prijs of servicekosten berekenen. Kijk op de website van de laadpasaanbieder voor info over prijzen en voorwaarden.
  • Als je je sessie start met je laadpas, wordt je gefactureerd via je laadpasaanbieder.

Snelladen is bij ons 0.59 per kWh inclusief btw. Deze prijs betaal je met een laadpas van E-Flux

We hebben geen LEAP24 app. We hebben gekozen voor de simpliciteit en delen graag onze locaties met de meest gebruikte laad-apps. Mis er een connectie met uw gebruikte laadapp? Laat het ons dan vooral weten, dan zorgen wij ervoor dat onze stations ook in uw favoriete app vindbaar is.

LEAP24 kiest ervoor om géén laadpas uit te geven. Wij werken graag samen met uw favoriete laadpas. We houden het liefst alles zo makkelijk mogelijk.

Service providers aangesloten bij LEAP24 zijn: Allego – Bluecorner – Charge IT – Digital Charging Solutions – E-Flux - EnBW – Ecotap – Eneco – EVBOX – Fastned – Flow Charging – Greenflux/Joulz – Ionity – Justplugin – Ladenetz – Last mile solutions – MKB brandstof – Mobility+ – Moobi – MultiTankcard – Newmotion – Porsche – Q8 – Service House – Trafineo – Travelcard – Vandebron – Vattenfall – XXIMO

Mijn vraag staat hier niet tussen...

Dat kan natuurlijk! Dit zijn de meest gestelde vragen, maar dat betekent niet dat we geen antwoord voor je hebben. Kom je er dus niet uit met je laadpas of heb je andere vragen?
Neem dan contact met ons op, via de mail, postduif of telefonisch…
Wij reageren zo snel mogelijk!

Leap24 B.V.
Spoetnik 60
3824MG Amersfoort
support@leap24.eu