Wethouder Scheringa opent leap24 steenwijk

Wethouder Scheringa opent LEAP24-snellaadstation op nieuw bedrijventerrein Eeserwold

Op 11 mei jl. opende wethouder Marcel Scheringa van de gemeente Steenwijkerland samen met LEAP24-oprichter Pelle Schlichting officieel het negende snellaadstation van LEAP24 op het nieuwe bedrijventerrein Eeserwold in Steenwijk. Het snellaadstation is ruim ingericht, waardoor vracht-, bestel- en personenauto’s makkelijk elektrisch kunnen snelladen. Voor LEAP24 is dit het eerste snellaadstation in Overijssel.

Het publieke snellaadstation heeft zes snelladers met ieder een vermogen van 160 kW. De opstelplaatsen zijn ruim genoeg voor vrachtauto’s, bestelbussen en personenvoertuigen. Het station is te vinden op Eesergaard. Bedrijvenpark Eeserwold Steenwijk en heeft een ideale ligging dankzij de nabijheid van de snelweg A32. Het verbindt tevens steden als Zwolle, Heerenveen en Leeuwarden.

Oprichter Pelle Schlichting: ‘We zijn erg blij met onze 9e locatie in Nederland. Dit snellaadstation staat in het hart van een snel-ontwikkelend duurzaam en modern bedrijvenpark. Met deze locatie en toekomstige LEAP24-locaties kunnen wij ondernemers voor uit helpen met slim en duurzaam te ondernemen. Daarnaast geven we ook de particuliere elektrische rijder extra locaties om hun voertuig snel op te laden’.

Wethouder Marcel Scheringa: ‘De overgang naar schonere mobiliteit zonder CO2 uitstoot is ook in de gemeente Steenwijkerland erg belangrijk. Een goede laadinfrastructuur, inclusief de mogelijkheid van snelladen, is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Daarom ben ik erg blij met de opening van dit snellaadstation in Steenwijk..’

Bedrijvenpark Eeserwold          
Bedrijvenpark Eeserwold is een innovatief en duurzaam bedrijventerrein dat met aandacht voor de natuur is ontwikkeld. Om de biodiversiteit rondom het 4,4 hectare grote Eesermeer te versterken zijn diervriendelijke oevers aangelegd en diverse nestkastjes geplaatst. De Leap24 locatie sluit perfect aan bij de duurzame ambities van dit bedrijvenpark en zal worden voorzien van de voor iedere LEAP24 kenmerkende groenvoorziening.

Landelijke dekking om zero emissie-transport te stimuleren
In verschillende steden komen er in 2025 emissie-vrije zones, zodat ons vervoer voor minder uitstoot zorgt, tot uiteindelijk helemaal geen uitstoot. Om het overstappen naar elektrisch rijden te stimuleren, bouwt LEAP24 een landelijk netwerk van snellaadstations. Het laadstation op het bedrijvenpark Eeserwold is alweer het negende snellaadstation van LEAP24. Andere locaties zijn te vinden in Almere, Geleen, Rotterdam, Zaandam, Hoogeveen, Zwolle, Nijmegen en Delft. Er zullen snel meer locaties openen.

Ook bijdragen of een vraagstuk?
Om een goed netwerk neer te zetten, is Leap24 altijd op zoek naar locaties waar snellaadstations gebouwd kunnen worden. Heb jij een stuk grond te koop of weet jij waar wij aan de slag kunnen? Neem dan contact met ons op!