Wethouder Rots opent snellaadstation in Zwolle

Wethouder Gerdien Rots opent LEAP24 snellaadstation voor trucks en bedrijfswagens in Zwolle  

Zwolle, 12 juli 2023 – Vandaag vierde LEAP24 de officiële opening van hun  snellaadstation op het bedrijventerrein de Marslanden in Zwolle. Wethouder Mobiliteit Gerdien Rots en Pelle Schlichting, medeoprichter van LEAP24, verrichtten de feestelijke openingshandeling bij één van de zes 160kW-snelladers. 

Zero Emissie Zone in Zwolle
 Het snellaadstation van LEAP24 draagt bij aan de realisatie van emissievrij vervoer in Zwolle en omgeving. Gemeente Zwolle voert per 1-1-2025 een zero emissie zone in voor haar binnenstad. LEAP24 maakt het voor Zwolse ondernemers mogelijk om de overstap naar elektrisch vervoer te maken. Gelegen aan de Graham Bellstraat 43, beschikt het station over zes snelladers van 160kW, waardoor elektrische voertuigen snel kunnen laden en weer snel inzetbaar zijn. De ruime parkeervakken zorgen ervoor dat Trucks, bedrijfswagens maar uiteraard ook personenauto’s  makkelijk bij de laders terecht kunnen. 

Duurzame ambities
Pelle Schlichting, oprichter van LEAP24, benadrukt het belang van het nieuwe snellaadstation in de gemeente Zwolle: “We zijn verheugd om ons nieuwste snellaadstation in Zwolle te openen. Het is een volgende mijlpaal in onze missie om duurzame mobiliteit te bevorderen en elektrisch rijden te stimuleren. Met de strategische ligging op de Marslanden en in lijn met de toekomstige zero emissiezone van Zwolle dragen we bij aan een schonere en groenere toekomst voor bedrijven en individuele gebruikers van elektrische voertuigen.” 

Het snellaadstation in Zwolle sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsambities van de gemeente Zwolle, die tot doel heeft de luchtkwaliteit te verbeteren en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Met de opening van het snellaadstation zet LEAP24 een belangrijke stap in het ondersteunen van de zero emissiezone en het stimuleren van duurzame mobiliteit in Zwolle. 

Wethouder Gerdien Rots spreekt haar waardering uit voor de inzet van LEAP24 en het belang van het snellaadstation voor de Marslanden en de zero emissiezone: “Natuurlijk ben ik blij met dit nieuwe, snelle laadstation op de Marslanden, dicht bij vele bedrijven. Want goede faciliteiten zoals een nabijgelegen laadstation is enorm belangrijk voor ondernemers om de stap te zetten naar duurzamere vormen van vervoer. Ik ben dan ook blij dat ik vandaag namens de gemeente Zwolle dit nieuwe snellaadstation mag openen en hoop dat vele ondernemers gebruik gaan maken van deze plek” Aldus Wethouder Rots.

Dankzij de nabijheid van belangrijke logistieke routes is het snellaadstation ideaal gelegen om aan de groeiende behoefte aan laadmogelijkheden te voldoen. De Marslanden is een belangrijk industriegebied met diverse bedrijven en logistieke activiteiten. Het snellaadstation van LEAP24 vormt een belangrijk onderdeel in het realiseren van een duurzamere en schonere leefomgeving in Zwolle.

Meer weten over LEAP24?

Kijk op https://www.leap24.eu/ of volg LEAP24 op LinkedIn. 

 

Ook bijdragen of een vraagstuk?
Om een goed netwerk neer te zetten, is Leap24 altijd op zoek naar locaties waar snellaadstations gebouwd kunnen worden. Heb jij een stuk grond te koop of weet jij waar wij aan de slag kunnen? Neem dan contact met ons op!