Wethouder Mobiliteit Vincent Karremans opent snellaadplein Rotterdam Reyerdijk

Van snackbar ’t Gouden Schip tot eerste Rotterdamse LEAP24 snellaadstation voor bestelwagens en personenauto’s

Rotterdam – Waar voorheen nog een patatje bij de snackbar ’t Gouden schip gehaald werd, kan nu officieel de elektrische wagen geladen worden. LEAP24 opende namelijk op 12 september officieel zijn eerste snellaadstation in Rotterdam. Het nieuwe station ligt middenin de wijk IJsselmonde en werd geopend door Vincent Karremans, de nieuwe wethouder Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit van de gemeente Rotterdam en LEAP24-oprichter Pelle Schlichting. Het snellaadstation is ruim ingericht, waardoor bestel- en personenauto’s er makkelijk kunnen snelladen.
Het snellaadstation van LEAP24 op de Rotterdam Reyerdijk telt zeven snelladers. Hiermee kunnen bestel- en personenauto’s tot 120 kW per uur opladen. Dat is bijna 10 keer sneller dan bij een openbare laadpaal aan de straat. Dit laadstation is openbaar toegankelijk voor zowel particulier als zakelijke rijders. Zo kunnen niet alleen personenvoertuigen makkelijk weer de weg op, maar straks ook de grotere ‘veelrijdende’ bestelbussen en de kleinere vrachtwagens. Het is de eerste grote publieke voorziening voor deze wagens in de Maasstad.
wethouder mobiliteit Vincent Karremans houdt een speech voor opening Rotterdam Reyerdijk

Van ‘patatje met’ naar elektrische zet

De locatie is welbekend in de buurt. Niet voor het elektrisch laden, maar voor de oude snackbar ’t Gouden Schip. Het pand is uit elkaar gehaald, en op verschillende manieren hergebruikt. Zo is de eerste steen weer teruggebracht naar de eerste eigenaren Marina van Brussel en Frans Schipper, is het puin gebruikt als ondergrond voor andere locaties en kan het apparatuur nog steeds patat bakken. Hoewel er geen snacks meer gehaald kunnen worden bij ’t Gouden Schip, kunnen veel ondernemers uit de buurt wel makkelijk bijladen!

Uitbreiding laadpunten

Naast het snellaadstation in Rotterdam, zijn er ook locaties in Almere en Geleen open en zijn er al bouwwerkzaamheden in Delft en Hoogeveen. Het aantal laadpunten voor grote en kleine voertuigen zal de komende jaren flink uitgebreid worden.

Op weg naar ZES
27 steden, waaronder Rotterdam, spraken de ambitie uit om voor 2025 zero emissie stadslogistiek (ZES) te hebben. Zo kunnen ze de CO2-uitstoot in steden verminderen en de luchtkwaliteit verbeteren. Elektrisch rijden past goed binnen dat plaatje want elektrische voertuigen zijn schoon, stil en zuinig waardoor ze bijdragen aan een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving. LEAP24 maakt met de snellaadstations het overstappen op elektrisch rijden aantrekkelijker voor wegtransport zoals taxi’s, bestelbussen en vrachtwagens.