Tiende snellaadstation met tijdelijk en mobiele batterij

De 10e LEAP24 locatie aan de Amperestraat in Leeuwarden gelegen op bedrijvenpark De Zwette is klaar! Met dank aan Power Electronics, E-Flux en TSG Netherlands zijn we erin geslaagd om met een netaansluiting van 3*80 ampère een volwaardig snellaadstation op te starten. Dank zij het batterijpakket van 350kW is het mogelijk om met deze netaansluiting 4 snellaadplaatsen van maximaal 240kW operationeel te krijgen. De opstelplaatsen zijn ruim en bieden ook genoeg ruimte voor plaats aan bestel- en bakwagens.

Ook LEAP24 heeft te maken met de uitdagingen van netcongestie en kiest daarom voor deze innovatieve oplossing. Zodra Liander onze volwaardige netaansluiting kan realiseren is het station klaar voor fase 2 en kan er met een reguliere transformator gezorgd worden voor het benodigde vermogen om maar liefst 12 snelladers en 12 AC reguliere laders te laten functioneren. 

De batterij en de bijbehorende laadpalen zijn mobiel en kunnen naar een andere locatie worden verplaatst om in afwachting van een hoog vermogen netaansluiting toch een snellaadstation operationeel te krijgen!

De uitdagingen van de energietransitie zijn groot… een duidelijke focus en geloof in onze missie helpen ons zelfs bij dit soort uitdagende omstandigheden toch tot een concreet resultaat te komen… LEAP24 blijft doorgaan en maakt snelladen voor groot en klein realiteit. 

Ook bijdragen of een vraagstuk?
Om een goed netwerk neer te zetten, is Leap24 altijd op zoek naar locaties waar snellaadstations gebouwd kunnen worden. Heb jij een stuk grond te koop of weet jij waar wij aan de slag kunnen? Neem dan contact met ons op!