mobility lab en Leap24

Leap24 verzekert van samenwerking met eerste opdrachtgever via Mobility Lab

In juni 2021 werd Leap24 geselecteerd voor de 5e editie van Mobility lab. Uit maar liefst 65 binnen- en buitenlandse aanmeldingen, werden er 25 startups geselecteerd voor het startup-mobiliteitsprogramma van Mobility lab.  Na meerdere speeddates verzekerde 12 startups van een samenwerking met een eerste opdrachtgever. Leap24 ging via dit traject aan de slag met een laadplein voor elektrische taxibussen voor één van de grootste personenvervoerders van Nederland.

Tijdens het jaarlijkse Let’s go event deelden de startups van 2021 in een live webcast hun resultaten. Namens Leap24 vertelde Ferry Bosgra hoe het proces is verlopen.

Video afspelen

Laadplein voor elektrische taxibussen

Samen met één van de grootste personenvervoerders van Nederland testte Leap24 een laadplein voor elektrische taxibussen. Op het laadplein in Zuid-Holland kunnen tien voertuigen tegelijk laden. De stroom daarvoor komt onder andere via de zonnepanelen van een drietal nabijgelegen kantoorgebouwen. 

Duurzaamheid en inclusieve mobiliteit

De thema’s duurzaamheid en inclusieve mobiliteit stonden in de 5e editie van Mobility Lab hoog in het vaandel. Projectleider Janneke Brouwer zegt dan ook dat dit duidelijk terug te zien is in de inzendingen. Voor Leap24 zijn duurzaamheid en inclusieve mobiliteit belangrijke thema’s. Het bedrijf investeert in een duurzame snellaad infrastructuur voor bestel- en vrachtwagens.

Ook bijdragen of een vraagstuk?

Om een goed netwerk neer te zetten, is Leap24 altijd op zoek naar locaties waar snellaadstations gebouwd kunnen worden. Heb jij een stuk grond te koop of weet jij waar wij aan de slag kunnen? Neem dan contact met ons op!