LEAP24 opent 19e snellaadstation in Roermond

Roermond, 8 januari 2024

LEAP24 start het jaar 2024 met de opening van een ultramodern snellaadstation in Roermond. Gelegen aan de Keulsebaan 509, nabij de N293, een belangrijke logistieke route in Midden Limburg, biedt deze locatie 4 ruime opstelplaatsen met 2 dubbele snelladers van 240 kW elk. Het nieuwe snellaadstation speelt een cruciale rol in de bevordering van emissievrij transport en logistiek in de regio Midden Limburg.

Innovatief Mobiel Batterijsysteem

LEAP24 heeft de locatie in Roermond uitgerust met een geavanceerd mobiel batterijsysteem. Dit systeem maakt het mogelijk een laadlocatie te openen nog voordat de zwaardere netaansluiting is gerealiseerd. Het systeem is gekoppeld aan een klein verbruiksaansluiting, wat doorlopende energieopslag mogelijk maakt. Zodra een grotere netaansluiting beschikbaar is en de nieuwe snelladers zijn aangesloten, verplaatst het batterijsysteem zich naar een andere LEAP24-locatie zonder beschikbare netaansluiting.

Na de realisatie van een zwaardere stroomaansluiting zal het snellaadplein in Roermond verder uitbreiden naar 11 snellaadplekken en 5 doorrijdplekken voor e-trucks. Deze toekomstige groei onderstreept de toewijding van LEAP24 aan het faciliteren van een naadloze overgang naar emissievrije stadslogistiek.

Oproep voor Samenwerking

De opening van het snellaadstation in Roermond markeert de 19e LEAP24-locatie in Nederland, een mijlpaal op weg naar duurzame stadslogistiek. LEAP24 blijft zich inzetten voor de uitbreiding van hun netwerk en roept op tot samenwerking. Heb jij een stuk grond te koop of ken je een geschikte locatie voor een snellaadstation? Neem dan contact op met LEAP24 om samen bij te dragen aan de groei van emissievrije mobiliteit.