Wethouder Jeroen Westendorp opent LEAP24-snellaadstation in Hoogeveen

Hoogeveen – Op 18 januari opende Wethouder Jeroen Westendorp samen met LEAP24-oprichter Pelle Schlichting officieel het vierde snellaadstation van LEAP24  op bedrijventerrein Buitenvaart in Hoogeveen. Het snellaadstation is ruim ingericht, waardoor vracht-, bestel- en personenauto’s makkelijk kunnen snelladen. Voor LEAP24 is dat het eerste snellaadstation in Drenthe.

Het publieke snellaadstation heeft vier snelladers met ieder een vermogen van 120 kW. De opstelplaatsen zijn groot genoeg voor vrachtauto’s, bestelbussen en personenvoertuigen. Je kan het station ter hoogte van de Meester Cramerweg 7 vinden, naast het tankstation Argos en wasstraat De Wasbeer. 

Oprichter Pelle Schlichting: “Om  ondernemers vooruit te helpen, zetten wij onze snellaadstations op makkelijk te bereiken locaties met ruime en veilige opstelplaatsen. Het bijzondere aan dit station, is dat het ook op kruisbestuiving van het tankstation en de wasstraat kan rekenen. We zijn dan ook erg blij dat we dankzij de samenwerking met de gemeente op deze locatie ons station hebben kunnen realiseren”. 

De wethouders Jeroen Westendorp (portefeuille Duurzaamheid en energietransitie)  en Jan Zwiers (portefeuille Economische zaken) zijn blij met de vestiging van dit snellaadstation in Hoogeveen: ‘De uitstoot van vervoer moet omlaag tot nul, dan is het van belang genoeg snellaadstations te hebben in onze omgeving. De vestiging van dit bedrijf helpt hierbij. Zo wordt het overstappen op elektrisch rijden aantrekkelijker, niet alleen voor particulieren maar ook voor bijvoorbeeld de transportsector met taxi’s, bestelbussen en vrachtwagens.’

Pelle Schlichting (links) opent samen met wethouder Jeroen Westendorp het snellaadstation

Landelijke dekking om zero emissie-transport te stimuleren 
In verschillende steden komen er in 2025 emissie-vrije zones, zodat ons vervoer voor minder uitstoot zorgt, tot uiteindelijk helemaal geen uitstoot. Om het overstappen naar elektrisch rijden te stimuleren, bouwt LEAP24 een landelijk netwerk van snellaadstations. Het laadstation aan de Meester Cremerweg op bedrijventerrein Buitenvaart is alweer het vierde snellaadstation van LEAP24. Vorig jaar openden in Almere, Rotterdam en Geleen soortgelijke snellaadstations. Binnenkort zullen er ook locaties in Zaandam, Nijmegen en Delft openen.  

Bedankje van de gemeente Hoogeveen met vlnr. Edwin Claassen, Ferry Bosgra, Pelle Schlichting en Jeroen Westendorp

Meer weten over het proces?
In samenwerking met Kersten Techniek is dit station tot stand gekomen. Kersten Techniek schreef onlangs een artikel over wat er bij het ontwerp bijkwam. Lees hier verder.

4 snelladers thv Meester Cramerweg 7

Impressie van de opening

Fotografie – Studio Retouched