Eerste LEAP24 snellaadstation operationeel in Almere

Het eerste LEAP24 snellaadstation van Nederland voor bestel- en vrachtwagens is geopend op bedrijventerrein Gooisekant in Almere. De komende jaren zal de vraag naar dit soort stations sterk groeien.

“Vanaf 2025 gaan bestel- en vrachtauto’s al geweerd worden in de grote steden”, legt oprichter van LEAP24, Pelle Schlichting uit. “En eigenlijk is dat in energietermen overmorgen. En ook in autotermen, want hoelang doe je met een voertuig? Als je nu een dieselvoertuig koopt dan betekent dat dat je over een paar jaar in de problemen komt in de grote steden.”

De keuze voor Almere is dan ook niet toevallig. “Almere krijgt een speciale uitdaging omdat deze stad in de toekomst allerlei zero-emissies zones moet gaan bedienen in bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. Dat allemaal samen maakt dit tot een hele goede eerste plaats”, aldus Schlichting.

Personenauto’s kunnen overigens ook terecht bij de laadstations van LEAP24. Sterker nog, de ruime parkeervakken maken het het makkelijk om te parkeren, te laden en weg te rijden!

Ook bijdragen of een vraagstuk?
Om een goed netwerk neer te zetten, is Leap24 altijd op zoek naar locaties waar snellaadstations gebouwd kunnen worden. Heb jij een stuk grond te koop of weet jij waar wij aan de slag kunnen? Neem dan contact met ons op!