LEAP24 opent zijn eerste snellaadstation voor bestel- en vrachtwagens in Almere

Startsein gegeven voor opening van extra grote laadplekken voor ‘veelrijdende’ elektrische auto’s door heel Nederland

 

Almere – LEAP24 opent vandaag officieel zijn eerste snellaadstation in Nederland. Het nieuwe station ligt op het bedrijventerrein Almere Gooisekant. Wethouder Jan Hoek van gemeente Almere en LEAP24-oprichter Pelle Schlichting verzorgen de opening. De nieuwe snellaadpunten zijn ruim ingericht, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor het opladen van elektrische bestel- en vrachtwagens.  

Het snellaadstation van LEAP24 in Almere telt vier snelladers. Hiermee kunnen elektrische auto’s tot 120 kWh opladen. Dat is bijna 10 keer sneller dan bij een openbare laadpaal aan de straat.

Bezoekers en een elektrische bus van Witteveen - ©Studio Retouched

Met het oog op bestel- en vrachtwagens zijn de laadplekken extra ruim. Een voertuig van 11 meter lang en 3 meter breed kan makkelijk in één van de vier parkeervakken terecht. Dit laadstation is openbaar toegankelijk en ook personenvoertuigen kunnen in Gooisekant razendsnel opgeladen worden. 

Uitbreiding laadpunten

Naast het snellaadstation in Almere wordt er in Geleen en Rotterdam gebouwd aan stations van LEAP24. Het aantal laadpunten voor grote en kleine voertuigen wordt komende jaren flink uitgebreid. In 2026 wil het bedrijf zo’n tweehonderd locaties in Nederland hebben. Zo kunnen niet alleen personenvoertuigen snel weer de weg op, maar straks ook de grotere ‘veelrijdende’ bestelbussen en vrachtwagens.

Op weg naar ZES

27 steden, waaronder Almere, spraken de ambitie uit om voor 2025 zero emissie stadslogistiek (ZES) te hebben. Zo verminderen ze de CO2-uitstoot in steden en verbetert de luchtkwaliteit. Elektrisch rijden past goed binnen die ambitie. Elektrische voertuigen zijn schoon, stil en zuinig waardoor ze bijdragen aan een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving. LEAP24 maakt met de snellaadstations het overstappen op elektrisch rijden aantrekkelijker voor wegtransport zoals taxi’s, bestelbussen en vrachtwagens.

Over LEAP24

LEAP24 is in 2021 opgericht met als doel om de overstap naar schone mobiliteit zo gemakkelijk en soepel mogelijk te maken. Het bedrijf is opgericht door Pelle Schlichting en Ferry Bosgra, en opereert vanuit Amersfoort. Als voorloper in de wereld van laadstations voor groter wegvervoer werkt LEAP24 aan een basisnetwerk dat in de toekomst Nederland en uiteindelijk Noord-west Europa voorziet van goed bereikbare laadstations op bedrijventerreinen. In februari 2022 haalde Leap24 een investering op van €4,25 miljoen bij Yard Energy Investments en angel investors.

Pelle (l) en Ferry ontvangen tijdens de opening een maquette van TSG - ©Studio Retouched
Sfeerimpressie van de dag

Klik op de foto om te vergroten

Ook bijdragen of een vraagstuk?
Om een goed netwerk neer te zetten, is Leap24 altijd op zoek naar locaties waar snellaadstations gebouwd kunnen worden. Heb jij een stuk grond te koop of weet jij waar wij aan de slag kunnen? Neem dan contact met ons op!