Duurzaam snelladen in Delft: LEAP24 opent snellaadstation op bedrijventerrein Ypenburgse Poort!

Delft, 28 juni jl. – Wethouder Mobiliteit Martina Huijsmans en Pelle Schlichting openden 28 juni een gloednieuw snellaadstation op bedrijventerrein Ypenburgse Poort. Het snellaadstation heeft vier snelladers van 120kW en biedt een snelle en handige laadoplossing voor elektrische voertuigen.

Het snellaadstation van LEAP24 belooft een belangrijke bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van elektrisch vervoer in de regio. Wethouder Martina Huijsmans is blij met de komst van  het snellaadstation en benadrukt het belang van duurzame mobiliteit voor de stad.

Het snellaadstation, gelegen aan de Kleveringweg 9a, beschikt over vier snelladers van 120 kW, waardoor elektrische voertuigen in een flits kunnen opladen. Met de snelladers wordt het mogelijk om in korte tijd een aanzienlijke hoeveelheid energie aan de voertuigen te leveren, waardoor de laadtijd drastisch wordt verkort. Bovendien zorgen de brede parkeervakken ervoor dat zowel grote als kleine voertuigen eenvoudig en comfortabel kunnen laden.

“LEAP24 is verheugd om dit snellaadstation te openen en zo bij te dragen aan de transitie naar duurzame mobiliteit in Delft en omstreken. We streven ernaar om het gebruik van elektrische voertuigen te stimuleren door betrouwbare en efficiënte laadinfrastructuur te bieden”, aldus Pelle Schlichting, oprichter van LEAP24.

Wethouder Martina Huijsmans: ” Schoner en energiezuinig vervoer draagt bij aan een stad waarin je prettig kunt wonen en werken. Het snellaadstation op Bedrijventerrein Ypenburgse Poort is een welkome toevoeging aan de groeiende infrastructuur voor elektrisch vervoer in onze stad. En in de bevordering van meer duurzaam transport.”

Het snellaadstation op bedrijventerrein Ypenburgse Poort is strategisch gelegen langs de A13 en gemakkelijk bereikbaar voor zowel lokale ondernemers als voor doorreizende elektrische voertuigen. De locatie biedt een gunstige tussenstop voor bestuurders die hun voertuigen willen opladen tijdens hun reis of werkzaamheden.

Zero Emissie Stadslogistiek
Delft is onderdeel van de aanpak Zero Emissie Stadslogistiek en is daarnaast ook een belangrijke verbinding tussen Gemeente Den Haag en Gemeente Rotterdam. Vanaf 2025 is er in deze drie steden een zero-emissiezone voorzien. Binnen deze gebieden moeten zakelijke bestel- en vrachtauto’s uitstootvrij zijn.

Een investering in duurzame laadinfrastructuur
LEAP24 heeft als missie om de overgang naar een groenere toekomst te versnellen en daarbij ondernemers te ondersteunen. Door te investeren in laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, draagt LEAP24 bij aan het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het bevorderen van schone energiealternatieven in en om de stad.

Ook bijdragen of een vraagstuk?
Om een goed netwerk neer te zetten, is Leap24 altijd op zoek naar locaties waar snellaadstations gebouwd kunnen worden. Heb jij een stuk grond te koop of weet jij waar wij aan de slag kunnen? Neem dan contact met ons op!