Meewind investeert 15 miljoen euro in LEAP24

Nederlands snellaadnetwerk voor vracht- en bestelauto’s groeit met investering snel door in binnen- en buitenland

Haarlem, 26 juli 2022 – Aanbieder van duurzame beleggingen Meewind participeert vanaf vandaag in het netwerk van snellaadstations voor bestel- en vrachtauto’s, LEAP24. Met een investering van 15 miljoen euro wil Meewind bijdragen aan de uitbreiding van het netwerk van snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Tevens zijn er afspraken gemaakt over langjarige ondersteuning van de groei.

Zero-emissiestadsdistributie

In 2025 voeren dertig grote Nederlandse steden een zero-emissiestadsdistributiezone in. Daardoor hebben bedrijfsmatige gebruikers locaties nodig om hun voertuigen snel te kunnen opladen, wat voor Meewind een belangrijke aanleiding is om in het bedrijf te investeren. Niels van Heesewijk, investeringsmanager bij Meewind, zegt hierover het volgende: “Steeds meer steden willen een zero-emissiestadsdistributiezone invoeren, maar dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Om deze ambities waar te kunnen maken, zijn zowel steden als bedrijven in grote mate afhankelijk van de beschikbaarheid van laadinfrastructuur. Leap24 heeft inmiddels bewezen dat zij in staat zijn om op relatief korte termijn snellaadstations voor zakelijk verkeer te bouwen. Door nu te investeren, dragen de participanten van het Energie Transitiefonds direct bij aan de uitbreiding van het netwerk tot veertig locaties in Nederland en de eerste locaties die in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland openen.”

‘Kip-en-eiprobleem’ doorbroken

 Begin februari haalde LEAP24 nog een investering van 4,25 miljoen euro binnen. De investeerders uit deze ronde hebben ook nu kapitaal ingebracht, wat het totale bedrag van deze nieuwe investeringsronde uit laat komen op 16,7 miljoen euro. Dat het bedrijf zo populair is, komt volgens LEAP24-oprichter Pelle Schlichting om de heel simpele reden dat zij het ‘kip-en-eiprobleem’ doorbreken.

Schlichting: “De zero-emissiestadsdistributiezones zijn een feit, maar met name in de grote steden is het voor veel ondernemers niet haalbaar om de bestel- en/of vrachtauto’s op eigen terrein op te laden. De opzet van de LEAP24-laadstations – ruime laadplaatsen, geschikte bestrating en het feit dat wij snel een bovengemiddeld aantal laadplaatsen kunnen plaatsen – zorgt ervoor dat wij als een van de weinige spelers in Nederland dit kip-en-eiprobleem kunnen doorbreken. Deze nieuwe investeringsronde stelt ons in staat om nog sneller internationaal op te schalen en zo een belangrijke bijdrage aan het versnellen van de energietransitie te leveren.”

Over Meewind

Aanbieder van duurzame beleggingen Meewind streeft samen met zijn 12.000 particuliere beleggers naar 100% duurzame energie en investeert in groene, rendabele projecten waarmee waarde wordt gecreëerd voor zowel beleggers als de aarde. Inmiddels is 300 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe, groene energie. De fondsen van Meewind financieren en realiseren samen met participanten duurzame-energieprojecten. Voor meer informatie: https://meewind.nl/.

Over LEAP24
LEAP24 is in 2021 opgericht met als doel om de overstap naar schone mobiliteit zo gemakkelijk en soepel mogelijk te maken. Het bedrijf is opgericht door Pelle Schlichting en Ferry Bosgra en opereert vanuit Amersfoort. Als voorloper in de wereld van laadstations voor groter wegvervoer werkt LEAP24 aan een basisnetwerk dat in de toekomst Nederland en uiteindelijk Noord-west Europa voorziet van goed bereikbare laadstations op bedrijventerreinen. Eerder haalde Leap24 een investering op van €4,25 miljoen bij Yard Energy Investments en angel investors, in mei 2022 opende het zijn eerste laadstation in Almere.